esmaspäev, 8. aprill 2019

Esimene päev


Kell on 3.45 ja õp Olga Lugina maja ette saabub tellitud takso. Aeg on alustada reisi. Edasi liigub takso õp Helvi Teigari maja ette ning üheskoos sõidetakse  Sirje Koido juurde. Nüüd on reisiseltskond koos ja aeg suunduda bussijaama. Sealt siis 4.15 väljub kiirbuss Tallinna. Buss on uus, mugav ja tilluke, kuid seegi jääb pooltühjaks. Sõit saab kiirelt alguse, tee on väga märg ja vihma krõbistab jätkuvalt. Kuna soojusega bussis ei koonerdata, siis vajusid meie silmaluugid üsna kiiresti kinni. Ärkasime lennujaamas. Nüüd äratuseks kohv ja pirukas.
7.30 oli määratud kokkusaamine õppijatega ja seal nad juba meid ootasidki , alaealine Siret Kallas koos emaga ,müüjatüdrukud Kelly Jolla ja Beril Kanna ning kiirel sammul saabus kahe suure kohvriga ärikorraldaja Elin Kass. Ega siis muud, kui pagas anda ja kontrolli suunduda. Kogu protseduur sujus valutult ja rõõmus seltskond suundud väravasse 9. Peagi olime lennukis, mis küll kitsas ja sõitjatest pungil, kuid eesti piloodi juhtimisel kindlalt õhu tõusis. Näha polnud peale pilvede midagi ja 1.40 möödus kiirelt. Siis maandumine Varssavis, kiirelt väravasse 41 ja üsna pea jälle taevalaotuses juba palju suurema õhulaevaga. Sõit vaid 1.20 ja maandumine tuulises Prahas.
Kuna Olga oli ka varem Karvinas käinud, siis usaldasime teda täielikult ja varsti olime õiges bussis, mis meid raudteejaama viis. Seal suutis Olga kiirelt leida kassa, kust Leo ekspressile piletid osta. Ees seisis 4 tunnine rongisõit Karvinasse. Meie ootused rongi mugavusele olid küll suuremad, kuid püüdsime oma kohvritega ikka ära mahtuda, et ülejäänud reisijad ka liigelda saaks. Ega see rongisõit nii jube polnudki, saime rahulikult kirju lugeda, juttu puhuda ja ka süüa, sest menüüd vaadates, tekkis isu ja kuna hinnad olid väga taskukohased, siis polnud vaja põdeda.
Kell 18.04 saabusimegi Karvinasse, kus meid ootasid projektijuht Zdenka Parchanska ja ta kaaslane. Suure vaevaga mahutasime endid koos kohvritega kahte autosse ja sõit võis alata. Zdenka sõidutas õpetajad hotelli ja noormees  õpilased ühiselamusse.
Hotell asub kesklinnas. Esmamulje oli väga paljutõotav ja oma tube nähes ei pidanud me pettuma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar